Hot stone massage

Donkere, koude dagen

 

Buiten is het koud en nat, grauw en grijs. Door de harde wind zwiepen de takken aan de bomen heen en weer. Huiverend duik je diep weg in de kraag van je jas en je loopt gehaast, terwijl je probeert de plassen op de stoep zoveel mogelijk te omzeilen.

Wat is er op zo’n moment nu aantrekkelijker dan het vooruitzicht dat je straks een hot stone massage zult ondergaan bij Energiek Massagepraktijk in Zoetermeer?  Volledig tot rust komen en genieten van de intense warmte op je lichaam, voelen hoe alle spanningen van je afglijden en ervaren hoe je uiteindelijk volkomen ontspannen en energiek de deur weer uitgaat. 

 

 

Wat is een hot stone massage

 

Hot stone massage is een massage van het lichaam met verwarmde stenen. De hitte van de stenen dringt diep door in de spieren, waardoor blokkades in de spieren gemakkelijker worden opgeheven. Deze massage heeft een zeer ontspannen en helende werking. Het brengt je lichaam en geest meer in balans en geeft je nadien een energiek gevoel.

 

 

Geschiedenis

 

Deze vorm van massage wordt al eeuwenlang toegepast. De indianen gebruikten al opgewarmde lavastenen om chronische pijnen bij hun stamgenoten te behandelen. Men had ontdekt dat de warmte van de stenen de pijn verminderde.  

 

 

Basaltstenen

 

De stenen die voor de hot stone massage worden gebruikt zijn afgeronde basaltstenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid, waardoor de warmte goed vastgehouden wordt. De stenen worden ondergedompeld in een warmwaterbad met een constante temperatuur van ongeveer 45 graden.

 

 

Wijze van behandelen

 

Over het algemeen ga ik als volgt te werk: ik masseer eerst het lichaam met de handen, daarbij gebruik makend van warme olie. Daarna masseer ik met een paar warme basaltstenen de schouder- en rugspieren. Dit gebeurt met rustige, lange en cirkelvormige strijkingen. Door de combinatie van warmte, beweging en druk werkt de massage dieper in op het spierweefsel. Een paar andere warme stenen leg ik op specifieke plaatsen, bijvoorbeeld  op de onderrug.

De hot stone massage wordt vooral op de schouders en rug toegepast, maar ook de benen, armen, handen en voeten kunnen met hot stones worden behandeld.  

Ik combineer de hot stone massage met een ontspanningsmassage of een nek-, schouders- en rugmassage, maar wanneer iemand de voorkeur geeft aan alleen hot stone massage is dat ook mogelijk.

 

 

Probeer het eens

 

Boek een hot stone massage bij Energiek Massagepraktijk en ervaar zelf hoe rustgevend dit werkt en hoe energiek je je vervolgens voelt. Het is echt een weldaad voor je lichaam en geest.